Des de la Plataforma Més que una Moció i tots els grups i associacions que n’han format part toca acomiadar-se. Ha estat una aventura que ha arribat al final. Ja fa 12 setmanes que es va acabar la recollida i la Junta Directiva de Bartomeu ha marxat dimitint, per la porta del darrere. 

A finals de juliol va iniciar-se aquest camí amb l’anunci de la intenció de promoure una Moció de Censura per part d’El Cor Blaugrana, amb la creació de la plataforma Més que una Moció. Molts ni tant sols contemplaven la possibilitat i van menystenir la necessitat de la mateixa. Durant el mes d’agost es van anar preparant la infraestructura que havia de permetre la realització d’una Moció de Censura. Molta gent es va sumar a la iniciativa, des de socis, fins a aficionats, i gent posant a disposició el seu local. Tot per permetre una correcta execució d’una iniciativa popular.

Mentre s’anava conformant aquesta infraestructura, s’anaven perdent títols i competicions, i queien ridículs espantosos amb el 2-8 contra el Bayern. Finalment, amb la intenció de Messi de marxar del Club, tothom va decidir que la iniciativa i proposta de Més Que Una Moció era extremadament necessària. El dia 28 d’agost, Jordi Farré es va presentar a les oficines del club i va exercir el seu dret a iniciar el procediment d’un Vot de Censura. Davant d’aquest paradigma, la plataforma Més Que Una Moció, amb la recent incorporació dels grups CompromissarisFCB, Dignitat Blaugrana, El Senyor Ramon, La Resistencia del Palau, Manifest Blaugrana, Noies Twitter Barça i Seguiment FCB, així com les pre-candidatures de Jordi Farré, Lluís Fernàndez-Alà i Víctor Font, ens vam posar en marxa per iniciar el procés de recollida de signatures.

Durant dues setmanes, la intensitat de les recollides va anar incrementant-se i arribant a llocs on abans ningú hauria pensat que fos possible. Des de Zúrich, passant per Lió, o també a Londres, molts socis arreu d’Europa van poder participar de la democràcia del Club. Però no ens vàrem aturar aqui. Es va arribar fins a Polònia, Moscou i, fins i tot, Xile.

Al final de tot, dia i mig abans d’acabar la recollida, ja sabíem que passàvem el tall de les 16.521 signatures, però calia superar-ho, com a mínim, en un 10%. El resultat final va ser espectacular. Més de 20.000 butlletes signades van ser entregades a l’OAB el dia 17 de setembre per part de tots els participants de la Més Que Una Moció. Ha sigut una xifra rècord en una empresa de caire popular, en la que tota la feina ha sigut voluntària i amb un pressupost basat completament en donatius.

Durant el recompte de signatures, la Junta Directiva, sorpresa pels resultats, va intentar menystenir el moviment. Això ens va sorprendre, pero no va fer-nos dubtar: de fet, més aviat ens va mostrar que el camí que havíem començat el juliol era el correcte. Amb la dimissió de tota la Junta Directiva a finals d’octubre, sense sotmetre’s al procés democràtic del vot de censura, el nostre desig i objectiu inicial es va completar, encara que no de la manera que haguéssim volgut.

Ara el Club és a una altra etapa, en la que ha de preparar-se per la transició. Encara que la comissió gestora continua exercint accions d’un projecte censurat per més de 20.000 socis, això només fa que retardar un canvi més que necessari. Aquest paper és ara a les mans d’aquells valents que tenen la intenció de concórrer a les eleccions amb la voluntat de revertir la situació.

No és un punt i final. Tots aquells que hem format part de Més Que Una Moció seguirem vetllant pel bon funcionament del Club i per mantenir les essències que ens han fet grans. L’etapa de Més que una Moció ha finalitzat. Tots els grups continuarem lluitant, si cal de manera coordinada, per un Barça millor i més participatiu.

Visca el Barça i Visca Catalunya!